Rendszerkritika

Rendszerkritika

Magyarok egy határon túl

2018. április 01. - csakegykisember

Kedves határon túli magyar barátaim!

Nagyon remélem, hogy nem utoljára szólítalak így meg benneteket!

Az újkori történelem legnagyobb igazságtalansága amikor megcsonkították Magyarországot. A legtöbb francia terméket a mai napig ignorálom emiatt (akkor is, ha demagóg ráhúzni egy államra ezt a mocskot). A határon túli magyarokkal mindig együtt dobbant a szívem, és gyűlöltem azokat, akik a kettős állampolgárság ellen buzdítottak. Magyarok vagytok, hozzánk tartoztok.

Végül megkaptátok amit szerettetek volna, bár erős túlzás volt arról beszélnetek, hogy az anyaországban nem kaptok kellő együttérzést, mert pártállástól független az, hogy szeretünk-e benneteket, vagy sem. 

Pocsék érzés volt, amikor magyarok azt mondták magyaroknak, hogy magyarok ne kapjanak állampolgárságot. Nagyon fájt, hogy nincs magyar egység, még akkor is, ha ez az egész nem volt más, mint szarházi politikusok olcsó kis játszmája a szavazatmaximalizálásért. Ti pedig pont úgy beszipkáztátok ezt az egészet, mint mi. 

Szép kis narancsporos csíkokat húztak elénk, nemzetiszínű szalagokból csavartak nekünk csöveket és mi fel is szippantottuk az egész trágyának a kétharmadát. Mindenki boldog volt a kis mámorban, de előre szólok, hogy ha a választásokkor az egészet a pofámba tüsszentitek, akkor én leszek az első aki megtagad benneteket!

Félre ne értsetek, nagyon örülök, hogy szavazati jogotok van. Megérdemlitek, hiszen egyek vagyunk. Azonban ha éltek is vele és a határon kívülről próbáljátok meg befolyásolni a szavazás végeredményét, akkor számomra egyik pillanatról a másikra váltok majd felvidéki magyarból szlovák majommá, erdélyi hazafiból román barommá, délvidéki barátokból szerb ökrökké. Van megoldás: gyertek haza! Elmentek külföldre az elmúlt években több százezren (nekem ők legalább annyira fájnak, mint ti), van hely bőven. Éljetek itt, velünk, érezzétek amit mi, mindezt itthon, az anyaországban. Tárt karokkal várunk! Gondolom ez azért már túlzás lenne, hiszen van egy hazátok, meg van egy otthonotok és ha ez a kettő nem ugyanott van, attól még politizálni kétfelé is tudtok és ha ott nem vagytok politikai tényező, ahol éltek, akkor ezt valami furcsa skizofrén módon kiélitek itthon.

Nem csak kerítés van a határon, hanem egy hatalmas ék is, a kezetekben pedig ott van a kalapács, amivel éppen lesújtani készültök. Szerintetek mi lesz, ha egyszer a Fidesz megbukik? Szerintetek ha a népharag rájuk zúdul, akkor ti kimaradtok belőle, akik hatalomra segítettétek és hatalmon tartottátok őket? Minek mentek ebbe bele? Hol van a híres bölcsességetek, a magyar furfangotok?

Nem csak rólatok van szó, ugyanígy fog szembe fordulni egyszer az oroszokkal is az egész ország, csak azt leszarom. El fogják kobozni a mostani NER lovagok teljes vagyonát és börtönbe csukják mindegyiket akiknél bizonyítottá válik a korrupciós gazdagodás vádja. Ez sem érdekel, aki megérdemli, az menjen börtönbe.

Ti viszont fájni fogtok. A hiányotok. Mert ha engem sikerülhet bárkinek szembe fordítani veletek, akkor ott már nagy gáz van és most kellene ezt meglátnotok és észnél lennetek!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszerkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr8413797942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2018.04.01. 20:13:01

Ha a FIDESZ megbukik, akkor majd másik csapat politikust fogunk utálni azért mert szétlopja az országot.

flydomi 2018.04.01. 21:49:50

@Balango:
Az egész ország az.A kettős állampolgárokal egyetemben. :)

BiG74 Bodri 2018.04.01. 22:48:39

Hát, nem tudom, minek ilyen szövegekkel nekifutni a választásoknak.
Mondjuk már francia ipari termékek elutasításával sikerült széles mosolyt csalnod az arcomra....

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2018.04.02. 10:22:42

Az, hogy a határon túliak nem szavaznak olyan pártokra, amiknek a programjában markánsan megjelenik a határon túliak támogatésának és jogainak megnyírbálása, az miért is a határon túliak hibája?

Boar. 2018.04.02. 12:43:47

@Meister: Senki nem kéri, hogy olyan pártokra szavazzanak. Ne szavazzanak semmilyen pártra.
Semmi közük hozzá. Ha élősködőként azt nézik, hogy melyik párt lapátolja ki nekik a magyar adófizetők pénzét és közben szűklátókörű majomként nem veszik észre, hogy ugyanazen párt lázítja őket egymás ellen is és a saját érdekeiket imigyen nem tudják kellő súllyal érvényesíteni, szóval akkor ne csodálkozzanak azon, hogy a honi magyarok élősködőknek és szűklátókörű majmoknak nézik őket...és ekként is fognak velük bánni.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2018.04.02. 12:58:20

@Boar.: a honi magyarok nagyrésze nem tudja, hogy pl. Erdélyben a Merkúrban szinte csak magyarctermékeket lehet venni. Az Erdélyben élő kétmillió ember egy hatalmas piac a honi termelőknek. Szűklátókörűség ezt nem figyelembe venni, amikor róluk "élősködőként" értekeztek. Ilyen alapon több társadalmi réteget is ki lehetne zárni a választásokról, akik még ennyi hasznot sem hoznak az országnak....

Boar. 2018.04.02. 14:16:16

@Meister: Ezzel a demagóg faszsággal mit is akartál mondani? Ja, semmit.
Ne keverjük már a kereskedelmet az adózással, járulékokkal, szociális ellátással.
Mi sem szavazunk kínában pedig sajnos jónéhány nagyságrenddel több kínai terméket fogyasztunk mint az a pár erdélyi magyar akik a merkurban vásárolnak.
Valami kevésbé izzadtságszagú nincs?
süti beállítások módosítása